Masseren tegen cellulitis

Veel vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Gezonde leefgewoonten, zoals veel beweging, gezonde voeding en veel water drinken, kunnen er voor zorgen dat cellulitis minder snel optreedt.

Ook massageolie met verse klimopblaadjes kan helpen. Neem een handvol verse klimopblaadjes en doe die in een pot met een wijde hals. Giet er 200 ml tarwekiemolie bij en sluit de pot goed af. Laat dit twee weken staan. De olie zeven en twee druppels etherische rozemarijnolie toevoegen.

Verkouden? Grieperig? Neem een kruidenbad

Verkouden, grieperig? Verwen jezelf met een heerlijk kruidenbad. Voeg etherische olie toe aan het warme water en geniet van een half uurtje rust.

* Bij een verkoudheid of bronchitis is tijm de juiste keuze. Dit kruid is een aanrader bij vrijwel alle luchtwegklachten.

* Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Je lichaam verwarmt door en door. Heerlijk als je spierpijn hebt en kouwelijk bent.

* Doet je hele lichaam pijn door spier- en gewrichtspijn? Kies dan voor jeneverbes. Dit kruid verzacht de pijn.

* Majoraan werkt verwarmend en pijnstillend en je gaat er beter van slapen. Gebruik dit niet tijdens de zwangerschap.

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking is een pijnlijke ontsteking in het bindweefsel. De ontstekingen ontstaan vooral in de buurt van de gewrichten, waardoor bewegen vaak moeilijk en pijnlijk is.

Grootmoeder gaat de ontsteking te lijf met groenten en fruit:
– eet elke dag een avocado totdat de pijn minder wordt;
– maak in de sapcentrifuge een sapje van een grote tros druiven, twee appels zonder pit en een partje citroen.
Deze vruchten zijn rijk aan bioflavonoïden, zorgen voor stabilisatie van het bindweefsel en gaan het ontstekingsproces tegen.

Hoge bloeddruk

Twee gedroogde abrikozen een nacht laten wellen in water en dan ’s morgens op de nuchtere maag naar binnen werken.

Thea

Hoge bloeddruk

Is je bloeddruk een beetje aan de hoge kant? Duik de keuken in en probeer één van grootmoeders tips:

– voeg zo vaak mogelijk citroensap toe aan het eten of drink dagelijks citroenwater;
– neem voor de maaltijden een eetlepel maïsolie;
– eet dagelijks één tot twee teentjes knoflook. Geen liefhebber? Dan kun je ook kiezen voor een knoflookpreparaat.

 

Ei-maskertje

Nog een flinke voorraad eieren? Een ei is een ideale gezichtsreiniger.

Grootmoeder wast haar gezicht nooit met zeep. Zeep kan de zuurlaag van de huid aantasten. Soms maakt grootmoeder schuim van een eidooier en komkommerschijfjes en reinigt daarmee haar gezicht.
Mix een eidooier met wat geschaafde plakjes komkommer en veel water. Gebruik een pluk watten om hiermee de gezichtshuid te reinigen. Spoel met veel water af en maak voorzichtig droog met een zachte doek.

Reinigingskuur met asperge

Asperges zijn bij uitstek geschikt voor een reinigingskuurtje in het voorjaar. De plant bevat werkzame stoffen die de nieren activeren en daardoor de uitscheiding van urine bevorderen. De stofwisseling wordt gestimuleerd en afvalstoffen verlaten sneller het lichaam. Een kuurtje van tien dagen ontslakt je lichaam op een eenvoudige en lekkere manier.
Eet dagelijks 250 gram asperges gedurende tien dagen. Schil de asperges en laat ze in een ruime hoeveelheid zout water met een mespuntje suiker en een beetje boter gaar worden. Gooi het kooknat niet weg, maar drink dat op. Gebruik bij de asperges niet te veel calorierijke producten, zoals boter en saus. Daarmee verdwijnt het ontslakkende effect.

Drink je kater weg

Word je wakker met een kater? Grootmoeder adviseert grapefruitsap. Grapefruit versterkt de lever en bevat suikers die het lichaam helpen om alcohol sneller af te breken.
Grapefruit te bitter? Probeer eieren op brood. Eieren bevorderen de afvoer van gifstoffen en brood levert zetmeel dat ook nodig is bij de aanpak van een kater. Ook geen liefhebber van eieren? Dan proberen we het met honing. Drie à vier theelepels honing om het uur kan wonderen doen.

Heb je eigenlijk alleen maar zin in alcohol? Drink dan een glas vers wortelsap. De behoefte aan alcohol neemt direct af. In plaats van wortelsap kun je ook druiven eten.

Verder is het belangrijk om op de dag van de kater veel groenten en fruit te eten in combinatie met vezels. Drink daarnaast veel water en thee. Zoete snacks en junkfood zorgen er alleen maar voor dat je je nog beroerder gaat voelen.

Enne… voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!

Splinter

Heb je een splinter in je voet of hand? Maak een badje met Biotex. Dit middel werkt desinfecterend en maakt de huid zacht, zodat je de splinter er gemakkelijk uit kunt halen. Doe je hand of voet nooit langer dan tien minuten in het bad. Wrijf je hand of voet goed droog en smeer in met een voedende crème.

Eczeem

 

Een aftreksel van madeliefjes werkt bloedzuiverend en is onder meer toe te passen bij aandoeningen van de luchtwegen en eczeem. Neem 40 gram verse bloemen en verse blaadjes op een liter water. Breng dit langzaam aan de kook en laat drie minuten doorkoken. Tien minuten trekken en dan zeven. Drink drie kopjes per dag, tussen de maaltijden door.

Je kunt de bloempjes ook door de sla doen als eetbare decoratie.